Matches die gemaakt zijn!

Matches die gemaakt zijn!

Testers

"Voor de nieuw te bouwen website Ditisietsvoorjou.nl zijn we op zoek gegaan naar mensen die de website willen testen/uitproberen.
De hulpvraag hebben we uitgezet bij het servicepunt en daar hebben we een presentatie gegeven over wat de website inhoudt.
Hierdoor waren er verschillende aanmeldingen van mensen die graag deelnemen. Vervolgens hebben we er samen nog een brainstormsessie bij gehouden. Resultaat: een mooie groep mensen die meteen enthousiast aan de slag zijn gegaan."

Fietshulp begeleiding

"Er is een hulpvraag uitgezet om als begeleider van een leerling vanuit Oostrum naar het Raayland College te fietsen. Deze vraag komt van een ouder van een leerling van de middelbare school die wel de motorische vaardigheid heeft om naar school te fietsen, maar niet zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen. Hiervoor heeft de moeder mensen aangesproken met de vraag of zij een route zouden kunnen meefietsen, zodat het kind gewoon naar school kan. Doordat mensen hierop volmondig JA zeiden, kon er een rooster gemaakt worden en kon de leerling elke dag heen en terugfietsen onder begeleiding van een volwassene. In het rooster waren 8 vrijwilligers opgenomen en er was zelfs sprake van een reservelijst, voor mensen die eenmalig gingen fietsen."

Winterdiner voor het Goede Doel

"Er zijn drie mensen in Oostrum die met de actie: “Naar de top voor Kika” de berg Ben Nevis in Schotland gaan beklimmen. Om geld in te zamelen voor het goede doel organiseren zij een winterdiner voor het dorp. Er is een enorme belangstelling voor en nu moest het winterdiner gekookt worden en uitgeserveerd worden. Spontaan hebben zich verschillende vrijwilligers zich gemeld en ieder heeft zijn steentje bijgedragen. Er zijn mensen die de middag in de keuken hebben gestaan, aardappelen hebben geschild, gekookt en er zijn mensen die het diner uitgeserveerd hebben. Een groot succes!"

Taxi vervoer van/naar het ziekenhuis

"Er was een vraag van een mevrouw uit Oostrum die vaker naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Hiervoor heeft zich een vrijwilliger aangemeld bij het servicepunt en de mevrouw kon voortaan van en naar het ziekenhuis vervoerd worden."

Slopen van de Oesterham

"Het gemeenschapshuis d’n Oesterham moest worden verbouwd. Via het Oostrums krantje en het rond praten door de voorzitter en het bestuur van d’n Oesterham was er op de sloop dag een grote groep vrijwilligers, vanuit verschillende leeftijdscategorieë, in touw om allerhande sloopwerkzaamheden uit te voeren. Mensen konden zich inschrijven via het Oostrums krantje en er zijn mensen proactief benaderd vanuit de verschillende verenigingen binnen Oostrum die ook gebruik maken van het gemeenschapshuis. Door de organisatie was op grote flap-overs geschreven wat er gedaan moest worden en door wie. Een zeer geslaagde dag met een grote opkomst en veel werkzaamheden om 14.00 uur al klaar."

Wat past bij jou?

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.