Iedereen heeft wel een uurtje. Maak het verschil met vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk is en blijft hét smeermiddel van onze samenleving. Zonder vrijwilligers zou deze samenleving namelijk zeker in elkaar storten. Denk deze onmisbare vrijwilligers eens weg…

Wie wandelt er dan met het oude dametje naar de markt?
Wie zorgt ervoor dat sportverenigingen hun activiteiten kunnen blijven organiseren?
En wie zorgt voor een gezellig praatje met een vereenzaamd persoon? Precies!

Veel mensen denken bij het woord vrijwilligerswerk meteen aan de ras-vrijwilliger: iemand die zich elke dag, liefst ook nog in het weekend, met ziel en zaligheid inzet voor de samenleving. Maar dat hoeft helemaal niet! Al heb je maar een uurtje in de week tijd, dat ene uurtje kan voor iemand die zit te springen om een gemotiveerde vrijwilliger het verschil maken tussen een dag met een gouden randje of een eenzame dag. Of dat ene uurtje zorgt ervoor dat een vereniging die avond kan draaien in plaats van een lege kantine zonder broodnodige baromzet zitten.

De mogelijkheden voor het maken van verschil zijn enorm. En ja, ook op jou zitten mensen met smart te wachten! Dus… waarom nog langer aarzelen? Kom ook in actie, en wandel eens bij Match voor Vrijwilligers binnen om te kijken naar de mogelijkheden tot het doen van vrijwilligerswerk. Of nog makkelijker, ga naar deze pagina en verbaas je over de vele mogelijkheden die er zijn om iets voor iemand anders te betekenen.

Delen met familie, vrienden en bekenden die nog geen vrijwilligerswerk doen, vinden we fijn.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.